Fiberrika pannkakor

Genom att tillsätta baljväxter, i det här fallet i form av Svenskodlad Vegofärs, för du pannkakorna rika på både fibrer och protein utan att det märks.
4 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 3 dl Svenskodlad Vegofärs , tinad om den varit fryst
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • smör till stekning

Topping

  • sylt
  • grädde
  • bär

Instruktioner

  • Häll ner färsen och hälften av mjölken i en skål eller mixkanna och mixa tills slätt.
  • Tillsätt sedan mjölet och vispa tills slätt. Därefter kan du kläcka i äggen, hälla i resten av mjölken samt salt och socker. Fortsätt vispa till det gått ihop sig.
  • Nu är det dags att sätta en stekpanna på medelhögvärme. Lägg ner ca 2 tsk smör när den blivit varm.
  • När smöret har smält kan du steka den första pannkakan. Du ser att den behöver vändas när smeten på ovansidan har stelnat. När den första pannkakan är klar lägger du i ytterligare en tsk smör i pannan och upprepar detta mellan varje pannkaka.
  • Servera pannkakorna med valfritt tillbehör. Vi gillar färska bär och grädde!