Fiberrika pannkakor

Genom att tillsätta svenskodlad bajlväxtfärs, i det här fallet i form av Svenskodlad Vegofärs, får du dina pannkakor rika på både fibrer och protein utan att smaken på pannkakorna påverkas. Testa att laga Färsodlarnas egna recept på fiberrika pannkakor till frukost eller brunch!

Vår vegofärs hittar du på Hemköp, Coop, ICA, Mathem och Mylla.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 3 dl Svenskodlad Vegofärs , tinad om den varit fryst
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 3 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • smör till stekning

Topping

  • sylt
  • grädde
  • bär

Instruktioner

  1. Häll ner färsen och hälften av mjölken i en skål eller mixkanna och mixa tills slätt.
  2. Tillsätt sedan mjölet och vispa tills slätt. Därefter kan du kläcka i äggen, hälla i resten av mjölken samt salt och socker. Fortsätt vispa till det gått ihop sig.
  3. Nu är det dags att sätta en stekpanna på medelhögvärme. Lägg ner ca 2 tsk smör när den blivit varm.
  4. När smöret har smält kan du steka den första pannkakan. Du ser att den behöver vändas när smeten på ovansidan har stelnat. När den första pannkakan är klar lägger du i ytterligare en tsk smör i pannan och upprepar detta mellan varje pannkaka.
  5. Servera de fiberrika pannkakorna med valfritt tillbehör. Vi gillar färska bär och grädde!

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?