Fiberrik ugnspannkaka

Den här goda ugnspannkaka blir fiberrik med Svenskodlad Vegofärs utan att det märks. Istället för att servera den med fläsk har vi salta och krispiga bitar av grillost.  

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,52

Kg CO₂e

0,52

Kg CO₂e

Ingredienser

Ugnspannkaka

  • 8 dl Svenskodlad Vegofärs
  • 16 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 8 st ägg
  • salt
  • socker

Till servering

  • 300 g grillost
  • lingonsylt
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

669/160

6 g

3 g

3 g

<1 g

17 g

5 g

8 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Mixa färsen tillsammans med hälften av mjölken slät i en mixkanna eller med stavmixer
  3. Häll över allt i en bunke eller blandare, häll ner mjölet och blanda tills det är klumpfritt. Tillsätt sedan resterande mjölk och ägg och smaka av med salt och socker.
  4. Smörj en plåt med smör, häll sedan i smeten och grädda i ugnen i 30-40 min.
  5. Under tiden pannkakan gräddas skär grillosten i små kuber ungefär 1 cm.
  6. Stek sedan grillostbitarna i smör tills helt gyllenbruna och lägg på ett papper.
  7. När tjockpannkakan är klar skär upp den och servera med lingonsylt och stekt grillost.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

669/160

6 g

3 g

3 g

<1 g

17 g

5 g

8 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?