Färspaj med broccoli och getost

Smarrig färspaj med broccoli och getost. Pajdegen blir extra god med rostade solrosfrön. Rätten kostar under 20 kr portionen och passar utmärkt i matlåda.

portioner
Tid: 40 minuter
Tid: 40 minuter

0,79

Kg CO₂e

0,79

Kg CO₂e

Ingredienser

Pajdeg

  • 100 g smör, delad i kuber
  • 1.5 dl mjöl
  • 0.5 dl rostade solrosfrön
  • salt

Fyllning

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • rapsolja
  • 300 g fryst broccoli, tinad och hackad
  • 3 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 100 g getost
  • 1.5 tsk salvia, torkad
  • 150 g ost, riven
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

781/186

12 g

6 g

3 g

1 g

9 g

2 g

9 g

Instruktioner

Pajdeg

  1. Sätt ugnen på 200℃.
  2. Blanda rostade solrosfrön med övriga ingredienser till degen. Om du har orostade frön går det bra att rosta i panna eller ugn. Låt svalna innan du blandar med övriga ingredienser.
  3. Tryck ut degen i formen och grädda i ugnen i 10 min.

Fyllning

  1. Sänk ugnen till 175℃.
  2. Bryn färsen i olja i ca 10 minuter tills den fått fin färg och doftar nötigt. Det går också bra att rosta på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Stek broccolin i panna eller ugn tills fin i färgen.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll ner i pajskalet, grädda i ugnen i 30-40 minuter.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

781/186

12 g

6 g

3 g

1 g

9 g

2 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?