Färsodlarnas vardagsbolognese

En mustig klassiker som passar vilken dag i veckan som helst

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,41

Kg CO₂e

0,41

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 3 msk rapsolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyfta finhackad eller riven/pressad
  • 1 msk oregano torkad
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljontärning
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

435/104

3 g

<1 g

3 g

1 g

12 g

2 g

4 g

Instruktioner

  1. Börja med att bryna färsen i 2 msk olja på medelvärme i ca 10 minuter så den får en gyllene färg runt om. Häll sedan över till en stor kastrull eller gryta. Det går också bra att rosta färsen i ugnen på 200 grader tills gyllene.
  2. Stek lök och vitlök i resten av oljan tills det har mjuknat utan att ta färg. Häll över fräset till färsen och tillsätt torkad oregano, salt och peppar. Låt det steka tillsammans med färsen i ett parminuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, hälften av vattnet och en grönsaksbuljongtärning. Höj värmen och låt allt puttra i 15-20 minuter. Späd med vatten om såsen blir för tjock. Om du har tid får du gärna låta din bolognese puttra i en timme eller två, det gör den bara godare men inget måste.
  4. Servera med nykokt spaghetti (eller annan pasta du föredrar).
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

435/104

3 g

<1 g

3 g

1 g

12 g

2 g

4 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?