Färsodlarnas grekiska biffar

Smakrika grekiska biffar med tzatziki. Servera gärna med klyftpotatis och en grekisk sallad.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,69

Kg CO₂e

0,69

Kg CO₂e

Ingredienser

Biffar

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 1 st gul lök, hackad
  • 150 g fetaost, smulad
  • 0.5 tsk mynta, torkad
  • 1 tsk persilja, torkad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl mjölk eller vatten
  • 1 st ägg
  • rapsolja

Tzatziki

  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 st gurka
  • 1 st vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • 0.5 tsk dill, torkad
  • salt
  • peppar

Till servering

  • klyftpotatis
  • grekisk sallad
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

617/147

7 g

2 g

4 g

1 g

9 g

3 g

10 g

Instruktioner

Tzatziki

  1. Riv gurkan på grova sidan av ett rivjärn. Låt rinna av i en sil. Ett tips är att salta lite på gurkan och pressa ur vätskan med händerna.
  2. Blanda matyoghurten med vitlök, dill, salt och peppar. Vänd sedan ner gurkan. Låt stå i kylen till servering.

Biffar

  1. Börja med att blanda ströbröd med ägg och mjölk. Låt stå och svälla en stund.
  2. Blanda under tiden resten av ingredienserna till biffarna. Rör till sist ner ägg- och ströbrödsblandningen.
  3. Forma 10-12 små biffar och stek i olja tills genomstekta. Servera med tzatziki och förslagsvis klyftpotatis och grekisk sallad.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

617/147

7 g

2 g

4 g

1 g

9 g

3 g

10 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?