Färsfyllda halloweenpaprikor

Bjud på fyllda paprikor med smält ost till Halloween! Psst… detta recept går även utmärkt att göra på överblivna bologneserester.

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

0,51

Kg CO₂e

0,51

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt = 400 g)
  • 8 st paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g lagrad ost riven
  • Ev. andra valfria kryddor eller örter
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

306/73

3 g

1 g

3 g

<1 g

5 g

3 g

5 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Bryn färsen i 2 msk olja på medelvärme i 7-8 minuter så den får en gyllen färg runt om.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, oregano, salt och peppar. Låt att puttra tillsammans i några minuter.
  4. Skär ett lock av paprikorna och ta ut kärnorna. Skär ut ögon och näsa som Halloweenpumpor. Fyll paprikorna med färsen och toppa med riven ost.
  5. Sätt paprikorna på en ugnsfast form och sätt in i ugnen 20-25 minuter eller till paprikorna är mjuka och osten har smält.
  6. Servera förslagsvis med kokt ris och en god sallad.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

306/73

3 g

1 g

3 g

<1 g

5 g

3 g

5 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?