Enkel och smakrik färsbowl

Enkel och smakrik middag för hela familjen.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt = 400 g)
  • 0.5 dl olja
  • 4 port sushiris , kokt

Sås

  • 2 msk ingefära
  • 1 st lime , juice
  • 2 msk soja
  • 2 msk agavesirap

Topping

  • jordnötter , saltade och rostade
  • noriark
  • sriracha
  • majonnäs

Instruktioner

Färs

  1. Sätt ugnen på 200C varmluft.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja och sätt in i ugnen. Sätt en timer på 10 minuter, då är det dags att röra om färsen. Kör sedan ca 10 minuter till, den ska dofta nötigt och vara gyllenbrun.
  3. Blanda ingredienserna till såsen och vänd ner detta i en färdigrostade färsen.

Topping

  1. Blandai sriracha i majonnäsen, känn efter hur stark du vill ha den.
  2. Hacka så mycket jordnötter och noriblad som du vill toppa med

Servering

  1. Nu är det dags att montera ihop bowlen. Börja med ris i botten följt av färs. Toppa med jordnötter, nori och srirachamajo.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?