Enkel och smakrik färsbowl

Enkel och smakrik middag för hela familjen.
4 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt = 400 g)
  • 0,5 dl olja
  • 4 port sushiris , kokt

Sås

  • 2 msk ingefära
  • 1 st lime , juice
  • 2 msk soja
  • 2 msk agavesirap

Topping

  • jordnötter , saltade och rostade
  • noriark
  • sriracha
  • majonnäs

Instruktioner

Färs

  • Sätt ugnen på 200C varmluft.
  • Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja och sätt in i ugnen. Sätt en timer på 10 minuter, då är det dags att röra om färsen. Kör sedan ca 10 minuter till, den ska dofta nötigt och vara gyllenbrun.
  • Blanda ingredienserna till såsen och vänd ner detta i en färdigrostade färsen.

Topping

  • Blandai sriracha i majonnäsen, känn efter hur stark du vill ha den.
  • Hacka så mycket jordnötter och noriblad som du vill toppa med

Servering

  • Nu är det dags att montera ihop bowlen. Börja med ris i botten följt av färs. Toppa med jordnötter, nori och srirachamajo.