Enchiladas

Uppgradera fredagstacosen med dessa goda enchiladas. Gott, grönt och billigt!

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,62

Kg CO₂e

0,62

Kg CO₂e

Ingredienser

Fyllning

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 2 msk rapsolja
  • 1.5 frp tacokrydda
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • ev. salt

Enchiladas

  • 8 st medium tortillabröd
  • 100 g ost, riven

Till servering

  • tacosås
  • creme fraiche
  • valfria grönsaker
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

768/184

7 g

3 g

5 g

1 g

18 g

2 g

9 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn färsen i olja i ca 10 minuter tills den fått fin färg och doftar nötigt. Det går också bra att rosta på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Häll sedan ner färsen i en gryta och tillsätt tacokrydda och rör runt tills jämnt fördelat.
  4. Häll sedan i krossade tomater, vatten och soja. Låt allt sjuda tills det har en fast konsistens. Smaka eventuellt av med salt.
  5. Lägg ut ett tortillabröd i taget och lägg färs i mitten. Rulla sedan ihop till en rulle och lägg i en ungsform. Lägg alla rullar sida vid sida. Sprid sedan ut osten ovanpå och  grädda i ugnen tills osten smält.
  6. Servera med crème fraiche och tacosås.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

768/184

7 g

3 g

5 g

1 g

18 g

2 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?