Emma & Amelias värmande nudlar

”En värmande, lite het nudelrätt med en färs med låg klimatverkan baserad på svenska ärtor, bönor och raps? Ja tack!” säger Emma och Amelia, bakom kontot @veganskmatlada, som tagit fram det här goda receptet.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 1 st rödlök , hackad
  • 3 st vitlöksklyftor , hackade
  • 0.5 st röd chili , hackad
  • 1 st aubergine , tärnad
  • matfett
  • 3 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 1 dl gochujangsås
  • 2 tsk agavesirap
  • 250 g breda udonnudlar
  • 1 st lime
  • 1 knippe salladslök
  • 2 st pak choi
  • färsk koriander
  • sesamfrön

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna auberginen och blanda ned cirka 0,5 dl gochujangsås, salt, 2 tsk vitlökspulver och agavesirap. Ställ i ugnen i cirka 15 minuter eller tills rätten är klar.
  2. Stek lök, vitlök och chili i olja tills den blivit något mjuk. Tillsätt Svenskodlad Vegofärs, vitlökspulver och lökpulver, sesamolja och bryn ordentligt tills den blivit något krispig.
  3. Koka upp vatten till nudlarna och koka dem enligt anvisningarna på paketet.
  4. Rör ned hoisinsås, gochujangsås, saften från 1 lime och rör runt tills såsen karamelliserats lite och sjunkit in i färsen. Rör ned nudlarna med hjälp av nudelvattnet till en jämn nudelrätt. Tillsätt pak choi och salladslök och rör om tills de mjuknat.
  5. Servera med auberginetärningarna, mer salladslök, sesamfrön, lime och färsk koriander.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?