Elkotts vegokebab i pitabröd

"Vegokebaben från Färsodlarna är otroligt god och passar utmärkt i pitabröd med sallad, inlagda rödbetor, granatäpple och saffranssås. Det är en jättebra utflyktsrätt som går snabbt och smidigt att laga och enkelt att ta med sig ut. Jättegoda smaker nu när julen närmar sig med den kryddiga kebaben tillsammans med saffran, dijon och granatäpple." - Sanna och Lina El Kott Helander, ambassadörer för Färsodlarna. Receptet räcker till 3 portioner.
3 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Vegokebab i pitabröd

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 3 st pitabröd

Saffransås

  • 1 dl creme fraiche eller havrefraiche
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 pkt saffran

Tillbehör

  • 1 st granatäpple
  • inlagda rödbetor
  • krispsallad

Instruktioner

Saffransås

  • Rör ihop till en gul och fin sås. 

Vegokebab

  • Hetta upp en torr stekpanna och värm på pitabröden några minuter på varje sida. 
  • Stek vegokebab i en stekpanna med olja tills de fått lite yta. 
  • Kärna ur granatäpplet.
  • Skär de inlagda rödbetorna i små tärningar. 
  • Fyll pitabröden och ringla på sås.