Dietistens val: dan dan-nudlar
Gott, hälsosamt och enkelt. Det här goda receptet på dan dan-nudlar på Svenskodlad Vegofärs har Caroline Wilbois och Johanna tagit fram.
Gott, hälsosamt och enkelt. Det här goda receptet på dan dan-nudlar på Svenskodlad Vegofärs har Caroline Wilbois och Johanna tagit fram.
0,44
Kg CO₂e
0,44
Kg CO₂e
Energi kj/kcal:
Fett:
Varav mättat fett:
Fibrer:
Salt:
Kolhydrater:
Varav socker:
Protein:
814/195
8 g
1 g
5 g
1 g
19 g
3 g
9 g
1. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
2. Hetta upp olja i en panna och stek färsen ca 7 min eller tills den får lite färg.
3. Tillsätt vitlök, ingefära och broccoli i pannan ihop med 2 msk soja och låt steka med några minuter.
4. Blanda sås av chiliolja, tahini, risvinäger, honung, soja och sichauanpeppar i en skål.
5. Lägg pak choi i såsen. Häll på nudlarna och blanda runt.
6. Fördela färs och broccoli på nudlarna och toppa med strimlad salladslök och jordnötter.
Energi kj/kcal:
Fett:
Varav mättat fett:
Fibrer:
Salt:
Kolhydrater:
Varav socker:
Protein:
814/195
8 g
1 g
5 g
1 g
19 g
3 g
9 g