Dietistens val: dan dan-nudlar

Gott, hälsosamt och enkelt. Det här goda receptet på dan dan-nudlar på Svenskodlad Vegofärs har Caroline Wilbois och Johanna tagit fram.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,44

Kg CO₂e

0,44

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 3 st vitlöksklyftor, rivna
  • 4 cm ingefära, riven
  • 300 g broccoli, delad
  • 5 msk ljus soja
  • 0.5 dl chiliolja
  • 2 msk tahini
  • 2 msk risvinäger
  • 1.5 msk honung
  • 1 tsk sichuanpeppar, mortlad
  • 2 st pak choi, strimlad
  • 2 st salladslök, strimlad
  • 1 dl rostade jordnötter
  • rapsolja
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

814/195

8 g

1 g

5 g

1 g

19 g

3 g

9 g

Instruktioner

1. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.

2. Hetta upp olja i en panna och stek färsen ca 7 min eller tills den får lite färg.

3. Tillsätt vitlök, ingefära och broccoli i pannan ihop med 2 msk soja och låt steka med några minuter.

4. Blanda sås av chiliolja, tahini, risvinäger, honung, soja och sichauanpeppar i en skål.

5. Lägg pak choi i såsen. Häll på nudlarna och blanda runt.

6. Fördela färs och broccoli på nudlarna och toppa med strimlad salladslök och jordnötter.

Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

814/195

8 g

1 g

5 g

1 g

19 g

3 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?