Chiligryta på Svenskodlad Baljväxtfärs

Här har vi ett recept på en härligt mustig chiligryta som passar perfekt under de kalla månaderna. Servera gärna med en klick crème fraiche!

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

0,22

Kg CO₂e

0,22

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 800 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • rapsolja
  • 170 g gul lök, hackad
  • 20 g vitlök, pressad
  • 45 g tomatpuré
  • 56 g tacokrydda
  • 20 g svampbuljong
  • 7 dl ljus öl
  • 800 g krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • salt och peppar efter smak
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

378/90

5 g

<1 g

3 g

1 g

7 g

2 g

4 g

Instruktioner

  1. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  2. Stek gul lök i rapsolja i en kastrull tills genomskinlig, tillsätt vitlök och tomatpuré och låt denna få lite färg. Alt stek gul löken och rosta tomatpurén i ugnen.
  3. Häll ner färsen i kastrullen och tillsätt tacokrydda samt smula ner svampbuljong. Rör sedan runt detta i färsen tills det är jämnt fördelat.
  4. Häll i ölen och krossade tomater. Höj värmen något och låt puttra under omrörning till önskad konsistens. Justera eventuellt med mer vatten.
  5. Smaka slutligen av med salt och svartpeppar.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

378/90

5 g

<1 g

3 g

1 g

7 g

2 g

4 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?