Chili sin carne

Enkel, god och billig chili con carne för hela familjen. Den här rätten kostar under 20 kr per portion och passar utmärkt i matlådan. 

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

0,21

Kg CO₂e

0,21

Kg CO₂e

Ingredienser

Chili sin carne

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • rapsolja
  • 1 st gul lök , hackad
  • 1 msk chilipulver
  • 3 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g vita bönor i tomatsås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 st buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar

Till servering

  • Ris
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

424/101

4 g

<1 g

5 g

1 g

9 g

3 g

6 g

Instruktioner

  1. Bryn färsen i olja i ca 10 minuter tills den fått fin färg och doftar nötigt. Det går också bra att rosta på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
  2. Mjukstek löken i en gryta. Addera sedan färsen tillsammans med chilipulver och paprikapulver. Rör om.
  3. Häll sedan i krossade tomater, vita bönor, soja och buljontärning. Slå till sist över vattnet och låt sjuda tills önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

424/101

4 g

<1 g

5 g

1 g

9 g

3 g

6 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?