Busenkel, snabb och mustig chili

Snabb och mustig chili som du slänger ihop på nolltid. Servera med nachos, tortilla eller ett gott bröd!

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,38

Kg CO₂e

0,38

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st gul lök , hackad
  • 3 st vitlöksklyftor , pressad eller fint hackad
  • 1 pkt tacokrydda
  • 1 msk chipotle paste
  • 1 st tärningar umamibuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 350 ml flaska ljust öl
  • 400 g passerade tomater
  • dl vatten
  • ev. en skvätt vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • nachos eller bröd
  • färsk koriander
  • gräddfil
  • picklad rödlök
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

489/117

5 g

1 g

4 g

2 g

11 g

3 g

4 g

Instruktioner

  1. Bryn färsen i oljan i 7-8 minuter till den fått en gyllene färg och doftar nötigt.
  2. Sänk värmen något och tillsätt lök, vitlök och tacokrydda. Stek tills löken mjuknat utan att ta färg.
  3. Häll i ölen och låt koka bort nästan helt och hållet. Tillsätt sedan passerade tomtater, chipotle paste, buljongtärning och vatten.
  4. Låt chilin puttra på medelvärme till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite vitvinsvinäger för lite mer syra.
  5. Servera sedan i djupa skålar med lite gräddfil, picklad lök och nachos eller bröd.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

489/117

5 g

1 g

4 g

2 g

11 g

3 g

4 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?