Burgare med parmesankräm och picklad silverlök 

Dessa saftiga burgare är perfekt för vårens och sommarens grillfester. Tips: det går utmärkt att förbereda burgarna innan för att sedan lägga på grillen innan servering. 

Svenskodlad vegofärs hittar du i välsorterade butiker runt om i landet. På HemköpICAMathem och Coop bland annat! Mer information om våra produkter och vart du hittar oss finner du på vår produktsida.

Är du ute efter fler recept med vegetariskt på grillen? Kolla in vår receptsida här!

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

Ingredienser

Burgare

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs , tinad
  • 70 g svamp , hackad
  • 1 st gul lök , hackad
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl lagrad ost , riven
  • 1 msk mörk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 4 st cheddarostskivor
  • ev. riven muskot
  • salt
  • svartpeppar
  • olja

Instruktioner

Picklad silverlök med jalapeño
1. Koka upp lagen med ättika, socker, vatten och lite salt. Lägg tunt skivad lök och jalapeño i en ren glasburk. Häll över lagen och låt den svalna. Förvara i kylen till servering.

Parmesankräm
1. Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen till servering.

Burgare
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mjukstek lök och svamp i lite olja. Låt svalna något.
3. Blanda med färsen och övriga ingredienser. Forma 4-6 st burgare.
4. Tillaga i ugnen i 10 minuter. TIPS: Till och med detta steg går utmärkt att förbereda dagen innan. Eller varför inte laga ett gäng för att ha redo i frysen till nästa grilltillfälle!
5. Stek eller grilla burgarna tills de fått en fin yta. Lägg ev. på en ostskiva på varje burgare.
6. Servera i bröd med tillbehören.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?