Bánh mì

Här är en busenkel Bánh mì – en variant på den klassiska vietnamesiska mackan, fullproppad med smak. Vi tar en liten genväg och använder färdig hoisinsås som smaksättare, vilket gör det hela både snabbare och enklare utan att tumma på smaken. Perfekt till lunch, picknick eller när du bara är sugen på något riktigt gott med lite krisp och sting.

Tyckte du om vårt recept på Bánh mì? På vår recept-sida hittar du massa fler smarriga recept att inspireras av!

Vår Svenskodlade vegofärs hittar du i välsorterade butiker runt om i landet. På Hemköp, ICA, Mathem och Coop bland annat! Mer information om våra produkter och vart du hittar oss finner du på vår produktsida

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Färs

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt=400 g)
  • rapsolja
  • 150 g svamp , skivade
  • 1 st liten gul lök , finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor , hackad/riven
  • 1 dl hoisinsås
  • salt eller soja

Tillbehör

  • 0.5 st gurka , skivad
  • 1 st rödlök , skivad
  • 4 st rädisor , skivade
  • picklade morötter
  • koriander
  • srirachamajonnäs
  • chiliolja

Till servering

  • 4 st baguetter

Instruktioner

  1. Bryn färsen i rapsolja i ca 10 minuter eller tills den fått en gyllene färg och doftar nötigt. Lägg åt sidan.
  2. Stek svamp tills den får lite färg. Tillsätt lök och vitlök och stek tills det mjuknat.
  3. Häll tillbaka färsen i stekpannan med svamp. Häll i hoinsåsen och låt allt puttra samman. Smaka eventuellt av med salt eller soja. Sen är det dags att montera.
  4. Montera din baguette med färs, grönsaker och avsluta med färsk koriander, srirachamajo och chiliolja.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?