Bánh mì

Här är en busenklel Bánh mì. En variant på vietnamesisk macka med massa smaker. Men vi tar en genväg och använder färdig hoisinsås som smaksättare. 

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Färs

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt=400 g)
  • rapsolja
  • 150 g svamp , skivade
  • 1 st liten gul lök , finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor , hackad/riven
  • 1 dl hoisinsås
  • salt eller soja

Tillbehör

  • 0.5 st gurka , skivad
  • 1 st rödlök , skivad
  • 4 st rädisor , skivade
  • picklade morötter
  • koriander
  • srirachamajonnäs
  • chiliolja

Till servering

  • 4 st baguetter

Instruktioner

  1. Bryn färsen i rapsolja i ca 10 minuter eller tills den fått en gyllene färg och doftar nötigt. Lägg åt sidan.
  2. Stek svamp tills den får lite färg. Tillsätt lök och vitlök och stek tills det mjuknat.
  3. Häll tillbaka färsen i stekpannan med svamp. Häll i hoinsåsen och låt allt puttra samman. Smaka eventuellt av med salt eller soja. Sen är det dags att montera.
  4. Montera din baguette med färs, grönsaker och avsluta med färsk koriander, srirachamajo och chiliolja.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?