Baljväxtknäcke

Färsodlarnas recept på knäckebröd är framställt med vår Svenskodlade Baljväxtfärs, vilket bidrar till ett ökat protein och fiberinnehåll. Vårt recept på knäckebröd är smidigt att tillreda, och därmed perfekt för storkök och att baka i större satser.

vår sida för recept finns fler recept anpassade för kockar och professionella kök.

portioner
Tid: 1 timmar
Tid: 1 timmar

0,02

Kg CO₂e

0,02

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 0.5 dl Svenskodlad Baljväxtfärs
  • rapsolja , till rostning av färs
  • 0.5 dl bovete-, majs-, eller vetemjöl
  • 0.5 krm salt
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 msk rapsolja
  • 0.5 tsk fiberhusk
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1895/453

37 g

3 g

6 g

1 g

19 g

1 g

8 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Sänk värmen i ugnen till 160 grader.
  4. Under tiden blandar du mjöl, salt och fiberhusk i en skål.
  5. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt rapsoljan.
  6. Rör ner den rostade färsen i mjölblandningen och tillsätt sedan vattnet. Rör om tills det blivit jämt fördelat och kavla ut mellan två bakplåtspapper.
  7. Ta bort det övre bakplåtspappret och lyft över pappret med degen på till en ugnsplåt.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 1h. Efter halva tiden, öppna och stäng ugnen snabbt för att släppa ut ånga.
  9. Låt svalna innan förtäring.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1895/453

37 g

3 g

6 g

1 g

19 g

1 g

8 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?