Asiatisk bulle vegansk

Ett riktigt smarrigt recept på bullar med mycket smak och härlig textur! Detta recept är veganskt och baserat på Svenskodlad Baljväxtfärs. Serveras förslagsvis med en sallad och ris.

portioner
Tid: 18 minuter
Tid: 18 minuter

0,16

Kg CO₂e

0,16

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 1 kg Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 350 g morot , riven
  • 220 g vitkål , finhackad
  • 170 g gul lök , hackad
  • 20 g vitlök , pressad
  • 20 g ingefära , riven
  • 4 msk röd miso
  • 2 msk gochujang
  • 4 msk limejuice
  • 4 msk sesamolja
  • 180 ml kikärtsspad
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl potatismjöl
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

586/140

5 g

1 g

6 g

1 g

13 g

3 g

7 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser och låt stå 20 min.
  3. Forma till bullar och grädda i ugnen 10 min.
  4. Stek i olja i en panna tills de fått fin färg och krispig yta.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

586/140

5 g

1 g

6 g

1 g

13 g

3 g

7 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?