Allt på en plåt: vegobullar och rotfrukter

Enkelt och gott. Den här rätten lagar sig själv på nolltid. Kryddiga rotfrukter, frasiga vegobullar och en kall god sås till. 

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,42

Kg CO₂e

0,42

Kg CO₂e

Ingredienser

Plåt

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar
  • 600 g rotsaker (t.ex ca 1 morot, 2 palsternackor, 2 stora potatisar)
  • rapsolja
  • 1 krm timjan
  • 1 krm kanel
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm paprikakrydda
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 tsk mynta, torkad
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • salt
  • peppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

451/108

3 g

<1 g

3 g

1 g

11 g

4 g

8 g

Instruktioner

Yoghurtsås

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan till servering.

Plåt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och dela rotsaker och potatis i stavar/klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och kryddorna. Blanda om och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Ta ut plåten och vänd runt rotfrukterna. Lägg på vegobullarna och sätt in i ugnen i ca 10 minuter till eller tills vegobullarna är frasiga på utsidan.
  4. Servera med youghurtsåsen och citron.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

451/108

3 g

<1 g

3 g

1 g

11 g

4 g

8 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?