Agnes kryddiga vegobullar med ramslök- och fetaostkräm

Vegobullarna är mångsidiga och kan serveras klassiskt med mos och gräddsås. På italienskt vis med pasta och tomatsås. Eller friteras och serveras som en falafel. Med det sagt är det sistnämda min favorit just nu. Därför, så här lagom till våren, vill jag bjuda på mitt bästa recept. Kryddiga vegobullar med ramslök- och fetaostkräm.” – Agnes, @swedishfoodstories

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Kryddiga vegobullar

  • 1 pkt Svenskodlade Vegobullar
  • 2 tsk za’atar
  • salt
  • rasolja till fritering

Ramslök- och fetaostkräm

  • 15 st blad ramslök
  • 1 näve färsk mynta
  • 150 g fetaost
  • 2 msk crème fraiche
  • citronzest
  • salt
  • peppar

Syrlig gurksallad

  • 0.5 st gurka, delad i mindre bitar
  • 0.5 st rödlök, skivad
  • 1 tsk sumak
  • 1 msk citronjuice
  • ev. 1 msk finhackad dill
  • olivolja eller rapsolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • flatbread, tortilla eller pitabröd
  • färska örter

Instruktioner

1. Mixa allting till ramslök- och fetaostkrämen. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
2. Blanda gurka och rödlök med sumak, citron, dill, olja, salt och peppar. Ställ åt sidan.
3. Värm upp olja i en kastrull till 170 grader. Fritera vegobullarna i 5-10 minuter tills
gyllene. Låt vegobullarna rinna av och krydda sedan med za’aar och salt. Servera! Det går också bra att steka eller tillaga vegobullarna i ugnen enligt anvisningarna på paketet.

PSST… om du inte har tillgång till ramslök så går det bra att ersätta den med gräslök och lite vitlök.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?