50/50 Chiligryta

Här har vi ett recept på en härligt mustig chiligryta som passar perfekt under de kalla månaderna.

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

1,47

Kg CO₂e

1,47

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 400 g nötfärs
  • 1 dl rapsolja
  • 170 g gul lök, hackad
  • 20 g vitlök, pressad
  • 45 g tomatpuré
  • 56 g tacokrydda
  • 20 g svampbuljong
  • 7 dl ljus öl
  • 800 g krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • salt och peppar efter smak
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

496/119

7 g

1 g

3 g

1 g

6 g

2 g

5 g

Instruktioner

  1. Häll upp Svenskodlad Baljväxtfärs på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  2. Stek gul lök och nötfärs i rapsolja i en kastrull tills nötfärsen fått fin färg och löken är genomskinlig, tillsätt vitlök och tomatpuré och låt denna få lite färg. Alt stek gul löken, nötfärs och rosta tomatpurén i ugnen.
  3. Häll ner den rostade färsen i kastrullen och tillsätt tacokrydda samt smula ner svampbuljong. Rör sedan runt detta tills det är jämnt fördelat.
  4. Häll i ölen och krossade tomater. Höj värmen något och låt puttra under omrörning till önskad konsistens. Justera eventuellt med mer vatten.
  5. Smaka slutligen av med salt och svartpeppar.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

496/119

7 g

1 g

3 g

1 g

6 g

2 g

5 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?