50/50 Bullar/Biffar

Här kommer ett recept på en smet som går att göra både goda vegobullar och härliga biffar på av vår Svenskodlade Vegofärs.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

1,59

Kg CO₂e

1,59

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 350 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 350 g nötfärs
  • 170 g gul lök , riven
  • 170 g svamp , riven
  • 170 g morot , riven
  • 330 g ost , riven
  • 3 st ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • salt
  • peppar
  • 1 dl rapsolja
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

906/216

15 g

5 g

3 g

1 g

8 g

1 g

12 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200℃ varmluft.
  2. Riv gul lök, svamp, morot och ost på ett rivjärn eller i matberedare.
  3. Blanda färs, nötfärs, gul lök, svamp, morot, ost, ägg, potatismjöl, salt och svartpeppar.
  4. Forma till bullar eller biffar av önskad storlek och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 10 min utan rapsolja.
  5. Stek sedan bullarna för fin yta och färg i en stekpanna med rapsolja.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

906/216

15 g

5 g

3 g

1 g

8 g

1 g

12 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?