0% kött-bullar till påsk

Våra otroligt goda 0% kött-bullar är perfekta till påskbordet. En uppdaterad klassiker som är snällare mot miljön.

portioner
Tid: 1 timmar
Tid: 1 timmar

0,47

Kg CO₂e

0,47

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 4 msk rapsolja
  • 2 st ägg
  • 1 st gul lök , hackad eller riven
  • 1 st morot , hackad eller riven
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk timjan , torkad
  • 0.5 dl potatismjöl
  • dl lagrad ost , riven
  • 2 msk smör
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1045/250

18 g

6 g

6 g

1 g

11 g

2 g

10 g

Instruktioner

  1. Bryn lök och morot i hälften av olja och smör tills den blir mjuk.
  2. Krydda med salt och peppar och låt svalna.
  3. Rör ihop blandningen med övriga ingredienser och mixa i en blandare eller med en stavmixer tills du har en jämn smet.
  4. Låt smeten vila i kylen i ett par timmar, helst över natten. Men inget måste.
  5. När smeten stått till sig i kylen: sätt ugnen på 175 grader.
  6. Ta uppbollar med tesked alternativt spritsa lagom mängd smet och rulla.
  7. Baka i ugnen på 175 grader i 10 minuter och låt svalna.
  8. Bryn bullarna varsamt i olja och smör tills de blir gyllenbruna och frasiga. Det går också bra att steka bullarna utan att tillaga dem i ugnen först. Se bara till att det blir genomstekt.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1045/250

18 g

6 g

6 g

1 g

11 g

2 g

10 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?