svenskodlade färsspett med tzatziki

Färsodlarna lanserar tre goda nyheter med helt unika ingredienser

Färsodlarna nyheter vegofärs vegoburgare

I oktober kommer tre nyheter från Färsodlarna – som fortsätter leverera växtbaserade produkter på hela baljväxter från svenska bönder. Nu växer sortimentet med en formbar färs och saftiga vegoburgare i två smaker. Nyheterna är helt utan kemiska tillsatser och innehåller egenutvecklade bindare. Det här möjliggör att konsumenter nu kan fortsätta välja formbar vegofärs samt vegoburgare, men slippa onödiga tillsatser. Nyheterna finns tillgängliga för dagligvaruhandeln, foodservice och offentlig sektor.

2021 lanserade Färsodlarna deras första produkt på marknaden, Svenskodlad Vegofärs. Med 97% lägre klimatpåverkan än svensk nötfärs* var målet att förnya det svenska köket med naturlig, svensk mat som gör gott för både kropp och planet, utan att göra avkall på livskvalitet och njutning. Därefter har de lanserat bland annat vegokebab och vegobullar. 2024 blev Färsodlarnas Svenskodlade Vegobullar utsedd till vinnare i kategorin Årets Vegetariska Vara av tidningen MåBra. Nu ser de fram emot att utöka sortimentet ytterligare. *Källa: CarbonCloud.

Tre nyheter i butik från vecka 40

Färsodlarna lanserar:

  • Svenskodlad Formbar Vegofärs, 400 g, djupfryst. Rek. pris: 44,90 kr
  • Svenskodlade Vegoburgare Umami, 320 g (4 st), djupfryst. Rek. pris: 44,90 kr
  • Svenskodlade Vegoburgare Smokey, 320 g (4 st), djupfryst. Rek. pris: 44,90 kr

Nyheterna finns i utvalda ICA och Coop-butiker från vecka 40.

Läs mer om produkterna här!

Naturliga ingredienser och egenutvecklad bindare

Det unika med nyheterna är att de är formbara men helt fria från kemiska tillsatser. I stället används egenutvecklade bindare baserade på naturliga ingredienser. Det gör det möjligt att skapa växtbaserade produkter som både är formbara och saftiga – utan att kompromissa med renhet och smak. Vegoburgaren är dessutom glutenfri, något som har efterfrågats från konsumenter.

Samtliga nyheter är märkta med: Från Sverige, Nyckelhålet och CarbonCloud.

Vi är jättenöjda med resultatet

”Vi har jobbat hårt för att få fram en saftig burgare med rätt konsistens och tugg, och vi är jättenöjda med resultatet.”, säger Oddgeir Hole, VD på Färsodlarna.

Vi valde en annan väg

”De flesta formbara och formade vegoalternativ innehåller metylcellulosa (E 461) men vi valde en annan väg. Vi har provat oss fram med ett antal olika ingredienser och till slut hittade vi de bästa kombinationerna för varje produkt. Resultatet är en färs som är lätt att forma och en burgare med en härlig konsistens.”, säger Defne Ulukan, Product Developer, Färsodlarna.

Om Färsodlarna

Färsodlarna odlar färs sedan 2020. Baserad på flera år av svensk utveckling har företaget skapat den första färsen med rötterna i Sverige – någonsin. Med svenska hela baljväxter, raps och en gnutta salt vill de förnya våra svenska färsklassiker – en favoriträtt i taget.

För mer information, kontakta:

Agnes Ros
Marketing Manager
Telefon: 072-579 55 66
E-post: agnes.ros@farsodlarna.se

Bilder & pressmaterial: https://we.tl/t-II098rPoba


Publicerad 25 sep 2025

Senaste nytt