
Svenskodlade Vegoburgare Umami med rostad vitlöksaioli och picklade morötter
Stek eller grilla våra goda umamiburgare och servera med rostad vitlöksaioli och picklade morötter. Vill du ta en genväg? Använd färdig sås och picklad lök.
Stek eller grilla våra goda umamiburgare och servera med rostad vitlöksaioli och picklade morötter. Vill du ta en genväg? Använd färdig sås och picklad lök.
Picklade morötter och rödlök
1. Koka upp ättika, socker, salt och vatten i en kastrull och låt svalna något.
2. Skala morötterna och hyvla tunt på längden med en potatisskalare.
3. Skala rödlöken och hyvla tunt.
4. Lägg grönsakerna i en ren glasburk och häll över lagen. Låt stå i minst 30 minuter men gärna längre.
Rostad vitlöksaioli
1. Rosta vitlöksklyftorna i ugn på 150 grader med lite salt och olja tills de är mjuka och gyllene.
2. Mixa med majonnäsen och smaka av med salt och svartpeppar.
Vegoburgare
1. Rosta de frysta burgarna i ugnen på 200 grader i ca 12 min. Alternativt stek eller grilla med lite olja på medelhög värme i ca 5 minuter/sida.
2. Servera i hamburgerbröd med krispsallad, aioli och picklade grönsaker.