Wok med Svenskodlad Baljväxtfärs och nudlar
En riktigt enkel wok med härliga grönsaker och Svenskodlad vegofärs. Minska svinnet genom att använda de grönsaker som redan finns i köket i woken! Kan även anpassas efter de grönsaker som är i säsong.
En riktigt enkel wok med härliga grönsaker och Svenskodlad vegofärs. Minska svinnet genom att använda de grönsaker som redan finns i köket i woken! Kan även anpassas efter de grönsaker som är i säsong.
0,44
Kg CO₂e
0,44
Kg CO₂e
Energi kj/kcal:
Fett:
Varav mättat fett:
Fibrer:
Salt:
Kolhydrater:
Varav socker:
Protein:
642/153
3 g
<1 g
4 g
1 g
23 g
5 g
6 g
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Häll upp färsen på en plåt eller bleck och ringla över hälften av rapsoljan. Rosta sedan i ugnen ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
3. Hacka ner och stek grönsakerna krispiga i resten av oljan. Addera sedan den rostade färsen.
4. Häll i hoisinsåsen och låt steka med i en minut. Häll sedan i vatten. Addera eventuellt mer till önskad konsistens. Smaka av med limejuice och soja.
5. Koka nudlar och blanda med woken.
Energi kj/kcal:
Fett:
Varav mättat fett:
Fibrer:
Salt:
Kolhydrater:
Varav socker:
Protein:
642/153
3 g
<1 g
4 g
1 g
23 g
5 g
6 g