Wok med Svenskodlad Baljväxtfärs och nudlar

En riktigt enkel wok med härliga grönsaker och Svenskodlad vegofärs. Minska svinnet genom att använda de grönsaker som redan finns i köket i woken! Kan även anpassas efter de grönsaker som är i säsong.

portioner
Tid: 10 minuter
Tid: 10 minuter

0,44

Kg CO₂e

0,44

Kg CO₂e

Ingredienser

Wok

  • 1 kg Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 1.3 kg valfria grönsaker , t.ex. 500g rödkål, 300g grönkål, 300g morot, 200g rödlök
  • 2.5 dl hoisinsås
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2.5 msk limejuice
  • 2.5 msk ljus soja
  • 800 g nudlar , okokta
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

642/153

3 g

<1 g

4 g

1 g

23 g

5 g

6 g

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Häll upp färsen på en plåt eller bleck och ringla över hälften av rapsoljan. Rosta sedan i ugnen ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
3. Hacka ner och stek grönsakerna krispiga i resten av oljan. Addera sedan den rostade färsen.
4. Häll i hoisinsåsen och låt steka med i en minut. Häll sedan i vatten. Addera eventuellt mer till önskad konsistens. Smaka av med limejuice och soja.
5. Koka nudlar och blanda med woken.

Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

642/153

3 g

<1 g

4 g

1 g

23 g

5 g

6 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?