Vietnamesisk färs i krispiga salladsblad med dippsås

Här kommer ett recept på en fräsch rätt med vietnamesiska smaker som vi lovar kommer väcka liv i smaklökarna!

portioner
Tid: 1 timmar
Tid: 1 timmar

0,39

Kg CO₂e

0,39

Kg CO₂e

Ingredienser

Färs

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 4 msk rapsolja
  • 150 g shiitakesvamp, hackad
  • 3 st salladslök, tunt skivade
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk agavesirap eller honung
  • 1 st färsk chili, hackad
  • 1 tsk vegetarisk fisksås
  • salt

Dippsås

  • 2 st lime , juice
  • 1 st färsk chili , finhackad
  • 1 st klyfta vitlök , riven
  • 2 msk vegetarisk fisksås
  • 1.5 msk agavesirap eller honung
  • 1 dl vatten
  • 1 näve färsk mynta, hackad
  • 1 näve färsk koriander, hackad

Till servering

  • Salladsblad
  • Färsk mynta
  • Jordnötter, hackade
  • Ev. andra grönsaker
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

631/151

9 g

1 g

5 g

2 g

10 g

4 g

6 g

Instruktioner

Dippsås

  1. Blanda ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan.

Färs

  1. Bryn svamp i 1 msk olja och lägg sedan åt sidan.
  2. Bryn färsen i 3 msk olja till gyllenbrun och krispig.
  3. Blanda övriga ingredienser till färsen i en skål. Tillsätt blandningen i den färdigstekta färsen. Rör om och smaka av med lite salt. Häll upp i en serveringsskål.
  4. Servera färsen med krispiga salladsblad, färsk mynta, jordnötter och dippsås. Tips: rätten kan med fördel serveras med fler goda grönsaker och dippsåser. Hoppas det smakar!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

631/151

9 g

1 g

5 g

2 g

10 g

4 g

6 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?