Vegokebab i bao med glögg-glaze

Sätt en extra smakfull twist på julen med vårt recept på vegokebab i bao med glögg-glaze. Den juliga glögg-glazen passar perfekt till Färsodlarnas vegokebab. Vi hämtade inspiration från Sofia Henrikssons recept på Bao med vegokebab i hoisinsås – om du inte har provat det receptet än, så är det definitivt värt ett försök! Baobuns finns att köpa färdigt eller baka själv. Räkna med cirka 3 per person.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,66

Kg CO₂e

0,66

Kg CO₂e

Ingredienser

Glögg-glaze

  • 3 dl rödvinsglögg
  • 2 msk ingefära , finhackad
  • 0.5 st chili , finhackad
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 0.5 st påse glöggkryddor
  • 1 msk ljus soja
  • rapsolja

Vegokebab

  • 1 pkt Svenskodlad Vegokebab
  • rapsolja

Picklad rödkål och rödlök

  • 1 st rödlök , tunt skivad
  • 0.5 st rödkål , fint strimlad
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • salt

Äpplemajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk finrivet äpple
  • och peppar
  • peppar

Till servering

  • st baobuns (ca 3 per person)
  • saltgurka
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

863/206

9 g

1 g

1 g

1 g

20 g

9 g

7 g

Instruktioner

Glögg-glaze

  1. Stek ingefära och chili i olja i en kastrull tills det mjuknat utan att ta färg
  2. Tillsätt tomatpuré och låt steka med en stund
  3. Tillsätt glögg, sirap, soja och glöggkryddor. Låt sedan allt koka ner och tjockna i ca 10 minuter eller tills du har en bra konsistens.

Picklad rödkål och rödlök

  1. Koka upp vatten, ättika och socker och rör runt till sockret löst sig. Häll över rödkålen och rödlöken. Låt stå tillservering. Tips: denna kan med fördel förberedas någon timme innan och stå i kylen.

Äpplemajonnäs

  1. Blanda majonnäs med finrivet äpple. Smaka av medsalt och peppar.

Montering

  1. Ånga/tillaga bao-bröden enligt anvisningarna på paketet.
  2. Stek kebaben på medelvärme i olja eller matfett i ca 4-5 minuter. Ringla sedan över önskad mängd av glazen och stek en stund till.
  3. Servera kebaben i bao-bröden tillsammans med tillbehören och njut!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

863/206

9 g

1 g

1 g

1 g

20 g

9 g

7 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?