Vegobullar med dill- och gräslökssås

Det är tid för en ny klassiker för en vegetarisk påsk och midsommar. Det här enkla och goda receptet vill du inte missa! Frasiga och saftiga vegobullar tillsammans med en kall sås med svenska sommarsmaker.

Saknar du inspiration till det vegetariska påsk- eller midsommarbordet? Besök vår receptsida och upptäck massor av inspirerande rätter! Färsodlarnas produkter finns i välsorterade butiker runt om i landet, eller på Mathem.se. På den här sidan kan du se i vilka butiker du hittar våra produkter.

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

Ingredienser

Spett

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar
  • olja till stekning

Dill- och gräslökssås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 1 näve färsk dill, hackad
  • 1 näve gräslök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1 st citron, zest
  • salt
  • peppar

Instruktioner

1. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en stund.
2. Stek vegobullarna i rikligt med olja på medelhög värme i ca 10 minuter tills de är frasiga och goda. Trä bullarna på spett och servera med såsen! Det går också bra att köra vegobullarna i airfryer eller i ugnen.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?