Vegobullar med bearnaisepotatissallad

Det här enkla och smarriga receptet vill du inte missa i sommar. Vegobullar i potatissallad med smak av bearnaisesås. Recept framtaget av Mattias Kristiansson, Vegomagasinet.

Svenskodlade Vegobullar finns att köpa på Hemköp, Willys, utvalda ICA, Citygross, Eurocash och Mathem.se.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 390 g Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • 1 kg fast potatis
  • 2 dl creme fraiche , t.ex västpaserad
  • 1 dl majonnäs , t.ex äggfri
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 3 st schalottenlökar , finhackade
  • 1 st vitlöksklyfta , riven eller pressad
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 nypa gurkmeja , för färg
  • salt

Till servering

  • picklad rödlök

Instruktioner

Bearnaisepotatissallad

  1. Skala potatisen och koka den mjuk. Skölj
  2. Rör ihop resterande ingredienser till en krämig dressing.Blanda med potatisen.

Vegobullar

  1. Stek vegobullarna på medelvärme i lite olja i ca 10 minuter.Eller rosta i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
  2. Servera vegobullarna tillsammans med bearnaisepotatissalladen och picklad rödlök.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?