Vegobullar i röd curry

Sverige möter Thailand i denna snabb rätt. En krämig gryta med kokosgrädde och röd curry. Serveras bäst med ris.
2 port
Tid 20 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • neutral olja till stekning
  • ljus soja

Röd currysås

  • 2 st vitlöksklyftor , finhackade eller rivna
  • 1 msk färsk ingefära , finhackad eller riven
  • 1 msk röd currypasta
  • 250 g kokosgrädde
  • salt

Till servering

  • kokt jasminris eller valfritt ris
  • färsk koriander
  • salladslök , skivad

Instruktioner

Vegobullar

  • Rosta de frysta vegobullarna i ugnen på 200 grader i ca 10 min eller stek den med lite olja på medelhög värme i ca 10 minuter. Tillsätt en skvätt soja på slutet. Lägg bullarna åt sida.

Röd curry

  • Stek vitlök och ingefära i lite olja tills det mjuknat utan att ta färg. Tillsätt currypastan och stek en stund till.
  • Häll i kokosgrädden och låt koka upp. Tillsätt limezest och juice från en halv lime. Spara andra halvan till servering.
  • Lägg i bullarna i currysåsen på slutet.
  • Servera med kokt ris, färsk koriander och salladslök.