Världens godaste vego-bao

Så har vår ambassadör Sofia Henriksson själv döpt rätten. ”Dra mig baklänges!! De här har jag lagat fleeeeera gånger senaste månaden för det är en riktig succé” säger hon själv. Baobuns finns att köpa färdiga eller går att baka själv. Räkna ca 3 bröd per person.

Läs mer och köp vår Svenskodlade Vegokebab här.

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

Ingredienser

Vegokebab

  • 550 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 2 dl hoisinsås

Jalapeño- och limemajo

  • 1 st ägg
  • 1 msk vinäger
  • 0.5 flaska grön tabasco
  • 1.5 dl rapsolja
  • salt

Servering

  • Baobuns (ca 3 st per person)
  • Rostade sesamfrön
  • Rödlök
  • Koriander
  • Salladslök

Instruktioner

  1. Stek kebaben och häll på hoisinsåsen efter cirka 4-5 min. Stek frasig och seg!
  2. Mixa majonäsen, skiva gurkan och löken. Ånga baosen.
  3. Öppna varje bröd och lägg först majo, sen kebaben, grönsaker och toppa med koriander. NJUT!

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?