Busenkel, snabb och mustig chili

Snabb och mustig chili som du slänger ihop på nolltid. Servera med nachos, tortilla eller ett gott bröd!
4 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st gul lök , hackad
  • 3 st vitlöksklyftor , pressad eller fint hackad
  • 1 pkt tacokrydda
  • 1 msk chipotle paste
  • 1 st tärningar umamibuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 350 ml flaska ljust öl
  • 400 g passerade tomater
  • 1-2 dl vatten
  • ev. en skvätt vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • nachos eller bröd
  • färsk koriander
  • gräddfil
  • picklad rödlök

Instruktioner

  • Bryn färsen i oljan i 7-8 minuter till den fått en gyllene färg och doftar nötigt.
  • Sänk värmen något och tillsätt lök, vitlök och tacokrydda. Stek tills löken mjuknat utan att ta färg.
  • Häll i ölen och låt koka bort nästan helt och hållet. Tillsätt sedan passerade tomtater, chipotle paste, buljongtärning och vatten.
  • Låt chilin puttra på medelvärme till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite vitvinsvinäger för lite mer syra.
  • Servera sedan i djupa skålar med lite gräddfil, picklad lök och nachos eller bröd.