Taco med twist med Vegomagasinet

Här kommer en uppdaterad taco med kryddig färs, eget bröd och fräscha sallader till. Receptet är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.

portioner
Tid: 1 timmar
Tid: 1 timmar

0,58

Kg CO₂e

0,58

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk koriander torkad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • Kryddorna kan ersättas med färdig tacokrydda

Tunnbröd

  • 0.3 paket jäst
  • 2 tsk strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • nypa salt
  • 0.5 dl naturell yoghurt, t.ex soja- eller havreyoghurt
  • 1.5 dl vatten fingervarmt

Limesyrad rödlök

  • 1 st rödlök skivad
  • 2 st lime saft

Ljummen majssallad med fetaost

  • 1 burk majs
  • 1 st röd chili finhackad
  • 0.5 paket vegansk fetaost smulad
  • 0.5 st lime skal och saft

Tomatsalsa

  • st tomater hackad
  • 1 st rödlök finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 kruka koriander hackad
  • salt
  • peppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

597/143

5 g

1 g

4 g

2 g

18 g

3 g

5 g

Instruktioner

  1. Tunnbröd: blanda ihop torrjäst, strösocker, vetemjöl och salt i en skål. Rör ner yoghurt, vatten och olja.
  2. Arbeta ihop till en deg. Är den för klibbig så tillsätt lite extra vetemjöl. Täck bunken med en kökshandduk och låt jäsa på en varm plats i 30-40 minuter
  3. Hetta upp en stekpanna.
  4. Dela upp degen i fyra bitar och kavla ut tunt. Stek gyllene på båda sidor i stekpannan. Stek gärna i lite olivolja.
  5. Tomatsalsa: blanda hackade tomater med finhackad rödlök, koriander, lime och olivolja. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  6. Limesyrad rödlök: blanda skivad rödlök med limejuice i en skål. Ställ åt sidan.
  7. Majssallad: häll av vattnet från majsen och stek den sedan i margarin till den fått en gyllene färg. Lägg i en skål och blanda med chilin. Låt svalna något och tillsätt sedan smulad fetaost.
  8. Texmex-färs: bryn färsen i 2 msk olja tills den fått gyllene färg runt om. Ca 7 min.
  9. Tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs allt ett tag. Tillsätt sedan krossade tomater. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servering: servera färsen i ett bröd och toppa med majssalladen, tomatsalsa, limesyrad rödlök och förslagsvis vegansk chipotlemajonnäs. Garnera gärna med en extra limeklyfta och färsk koriander!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

597/143

5 g

1 g

4 g

2 g

18 g

3 g

5 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?