Svenskodlade Vegoburgare med sötsyrlig kål

Svenskodlade Vegoburgare med sötsyrlig kål och pepparrotsmajonnäs. Servera gärna i hamburgerbröd med saltgurka och tunt skivad lök.
4 port
Tid 20 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 360 g Svenskodlade Vegoburgare (1 pkt=360 g)
  • neutral olja till stekning

Sötsyrlig kål

  • 200 g valfri kål efter tycke och säsong , strimlad
  • 2 msk äppelsidervinäger
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker

Pepparrotsmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 tsk färsk pepparrot , riven
  • salt
  • peppar

Till servering

  • saltgurka
  • gul lök , tunt skivad
  • hamburgerbröd

Instruktioner

Sötsyrlig kål

  • Blanda äppelcidervinäger med socker och salt till sockret och saltet löst sig helt.
  • Blanda sedan vätskan med den strimlade kålen. Låt stå och dra en stund i kylskåpet.

Pepparrotsmajonnäs

  • Blanda majonnäs med riven pepparrot.
  • Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Vegoburgare

  • Rosta de frysta burgarna i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter eller stek i lite olja på medelhög värme i ca 5 minuter/sida.
  • Servera i hamburgerbröd med sötsyrlig kål, pepparrotsmajonnäs, saltgurka och lök.