Svenskodlade Vegobullar med svampsås 

Husmanskost när det är som bäst. Här får våra Svenskodlade Vegobullar sällskap av en krämig svampsås. Servera gärna med kokt potatis eller potatismos, pressgurka och rårörda lingon.
2 port
Tid 17 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 260 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=260 g)
  • neutral olja till stekning

Svampsås

  • 200 g valfri färsk svamp , till exempel skokgschampinjoner eller kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 st schalottenlök , hackad
  • 1 st vitlöksklyfta , riven eller pressad
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt
  • peppar

Till servering

  • kokt potatis eller potatismos
  • pressgurka
  • rårörda lingon

Instruktioner

Svampsås

  • Rensa och dela svampen i mindre bitar.
  • Stek svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull tills det är helt mjukt. Ca 5 min.
  • Tillsätt grädde, soja och svartvinbärsgelé. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vegobullar

  • Rosta de frysta vegobullarna i ugnen på 200 grader i ca 10 min eller stek den med lite olja på medelhög värme i ca 10 minuter. 
  • Servera vegobullarna med kokt potatis eller potatismos, svampsås, pressgurka och rårörda lingon.