Svenskodlade Vegobullar med krämig svampsås

Husmanskost när det är som bäst. Här får våra Svenskodlade Vegobullar sällskap av en krämig svampsås. Servera gärna med kokt potatis eller potatismos, pressgurka och rårörda lingon. Husmanskost som denna är verkligen en klassiker som värmer själen. Perfekt för familjemiddagar eller när du vill njuta av en klassisk rätt.

Svenskodlade Vegobullar finns att köpa på HemköpWillys, utvalda ICACitygross, Eurocash och Mathem.se. Se vår receptsida och ta del av fler inspirerande recept med produkter från Färsodlarna.

portioner
Tid: 17 minuter
Tid: 17 minuter

Ingredienser

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • neutral olja till stekning

Svampsås

  • 200 g valfri färsk svamp , till exempel skokgschampinjoner eller kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 st schalottenlök , hackad
  • 1 st vitlöksklyfta , riven eller pressad
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt
  • peppar

Till servering

  • kokt potatis eller potatismos
  • pressgurka
  • rårörda lingon

Instruktioner

Svampsås

  1. Rensa och dela svampen i mindre bitar.
  2. Stek svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull tills det är helt mjukt. Ca 5 min.
  3. Tillsätt grädde, soja och svartvinbärsgelé. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vegobullar

  1. Rosta de frysta vegobullarna i ugnen på 200 grader i ca 10 min eller stek den med lite olja på medelhög värme i ca 10 minuter.
  2. Servera vegobullarna med kokt potatis eller potatismos, svampsås, pressgurka och rårörda lingon.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?