Sofias kebabtacos med chilicheesesås

”Fredagstacos på nästa nivå! Går dessutom på nolltid och blir så gott att jag i förväg ber om ursäkt för att ni kommer att äta tills ni får paltkoma. Färsodlarnas nya vegokebab är så otroligt god och passar så perfekt i en taco med klassiska tillbehör. Dessutom bjussar jag ju på mitt bästa chilicheesesås-recept! Går ju nästan att dricka som den är. Helt enkelt the perfect match med kebaben!” säger Sofia Henriksson som tagit fram receptet.

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

1,07

Kg CO₂e

1,07

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt = 275 g)
  • 3 msk rapsolja
  • 0.5 st gurka
  • 1 st salladslök
  • 1 st kruka krispsallad
  • 1 st kruka koriander
  • 1 st rödlök
  • 1 st lime
  • 6 st tortillabröd

Chilicheesesås

  • 1 dl grädde
  • 1 dl philadelphiaost
  • 100 g cheddarost
  • 100 g riven mozzarellaost
  • 1 st jalapeno
  • 0.5 st lime , saften
  • salt
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

812/194

12 g

5 g

1 g

3 g

11 g

1 g

10 g

Instruktioner

  1. Skiva gurka, salladslök, sallad och rödlök.
  2. Värm upp grädde och philadelphiaost i en kastrull på spisen. Tillsätt limesaft. Finhacka jalapeno och häll ner osten i grädden. Rör om tills allt smält. Tillsätt då jalapeno. Smaka av med salt.
  3. Stek sedan kebaben i olja på medelvärme i cirka fem minuter. Servera i tortillabröd med alla tillbehör och njut!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

812/194

12 g

5 g

1 g

3 g

11 g

1 g

10 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?