Snabb kebabsallad med gräslöksaioli 

Snabb och smarrig sallad med nystekt Svenskodlad Vegokebab. Serveras med gräslöksaioli. Aiolin kan göras vegansk genom att mixa ner gräslök i växtbaserad aioli.
2 port
Tid 20 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Sallad

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt = 275 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st krispsallad
  • 10 st körsbärstomater (eller valfria tomater)
  • 0,5 st gurka , hyvlad eller skivad
  • 0,5 st silverlök , tunt skivad

Gräslöksaioli

  • 1 st ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 knippe gräslök , hackad
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • 2-3 dl neutral rapsolja (ej kallpressad)
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • Färsk persilja
  • Pitabröd
  • Picklad rödlök

Instruktioner

Gräslöksaioli

  • Börja med aiolin så den får dra till sig. Se till att alla ingredienser är i rumstemperatur. Mixa gärna i en hög smal bunke. Knäck i hela ägget i bunken och tillsätt vitlök, gräslök, vinäger och dijonsenap. Mixa ihop en stund med stavmixer. 
  • Tillsätt oljan under tiden du fortsätter mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Sallad

  • Fördela krispsalladen i djuptallrikar. Toppa med tomat, gurka, silverlök och picklad rödlök.
  • Bryn vegokebaben i en stekpanna på medelvärme med ca 2 msk olja i 4–5 min. 
  • Lägg den nystekta kebaben på salladen och ringla över gräslöksaioli. Toppa med färsk persilja. Servera gärna med varma pitabröd.