Snabb och enkel texmexgryta

Den här grytan med tacosmak slänger du ihop på nolltid och den gör sig perfekt i matlådan. Servera förslagsvis med nachos eller tortillabröd. 
6 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kg fast potatis , delade i mindre bitar
  • 1 st gul lök , hackad
  • 2 st vitlöksklyftor , pressad eller riven
  • 1,5 pkt taco kryddmix
  • 800 g krossade tomater
  • 2-3 dl vatten + buljongtärning (eller fond)
  • 1 burk majs (ca 340 g)
  • 2 tsk soja
  • salt
  • peppar

Serveringsförslag

  • nachos
  • gräddfil
  • koriander

Instruktioner

  • Bryn färsen i rapsolja på medelhög värme i ca 10 min (om du använder fryst färs). Rör om emellanåt. Stek tills färsen är gyllene och doftar nötigt. Häll över till en stor gryta.
  • Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, potatis och tacokrydda och stek tills löken har mjuknat. 
  • Häll nu i krossade tomater, vatten och buljongtärning eller fond. Koka upp och låt grytan koka till potatisbitarna är mjuka. Lägg i majsen på slutet och smaka av grytan med salt och peppar.
  • Servera gärna med nachos, gräddfil och färsk koriander. Eller varför inte inlagda jalapeños för lite hetta!