Snabb och enkel texmexgryta

Den här grytan med tacosmak slänger du ihop på nolltid och den gör sig perfekt i matlådan. Servera förslagsvis med nachos eller tortillabröd. 

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kg fast potatis , delade i mindre bitar
  • 1 st gul lök , hackad
  • 2 st vitlöksklyftor , pressad eller riven
  • 1.5 pkt taco kryddmix
  • 800 g krossade tomater
  • dl vatten + buljongtärning (eller fond)
  • 1 burk majs (ca 340 g)
  • 2 tsk soja
  • salt
  • peppar

Serveringsförslag

  • nachos
  • gräddfil
  • koriander

Instruktioner

  1. Bryn färsen i rapsolja på medelhög värme i ca 10 min (om du använder fryst färs). Rör om emellanåt. Stek tills färsen är gyllene och doftar nötigt. Häll över till en stor gryta.
  2. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, potatis och tacokrydda och stek tills löken har mjuknat.
  3. Häll nu i krossade tomater, vatten och buljongtärning eller fond. Koka upp och låt grytan koka till potatisbitarna är mjuka. Lägg i majsen på slutet och smaka av grytan med salt och peppar.
  4. Servera gärna med nachos, gräddfil och färsk koriander. Eller varför inte inlagda jalapeños för lite hetta!

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?