Nudlar med krämig hoisinfärs

Den här smakbomben slänger du snabbt ihop till hela familjen.
4 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Färs

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt = 400 g)
  • 1 dl olja
  • 100 g rödkål , strimlad
  • 65 g babyspenat
  • 1 knippe salladslök , skivad
  • 2 st vitlöksklyftor

Sås

  • 0,5 dl hoisinsås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 st lime , saften
  • 1 msk agavesirap
  • 3 dl grädde

Topping

  • rostade sesamfrön
  • salladslök , skivad
  • koriander
  • alt. skivad färsk chili

Till servering

  • 4 port nudlar

Instruktioner

Färs

  • Sätt ugnen på 200C varmluft.
  • Häll upp färsen på en plåt och ringla över 0,5 dl rapsolja och sätt in i ugnen. Sätt en timer på 10 minuter, då är det dags att röra om färsen. Kör sedan ca 10 minuter till, den ska dofta nötigt och vara gyllenbrun.
  • Värm resten av oljan i en panna och tillsätt rödkål, salladslök, babyspenat och vitlök. Fräs detta tills det blir mjukt.
  • Medan grönsakerna steks kan du blanda såsen. Alla ingredienser utom grädden ska blandas i en skål.
  • Koka nudlarna efter anvisning och häll sedan ner dessa i grönsaksfräset med sås, färs och grädde. Rör runt alla ingredienseröver lite värme och servera direkt.

Servering

  • Toppa gärna med rostade sesamfrön (går att köpa färdigt), skivad salladslök, koriander och för den som känner sig vågad – skivad chili.