Nudlar med krämig hoisinfärs

Den här smakbomben slänger du snabbt ihop till hela familjen.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Färs

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt = 400 g)
  • 1 dl olja
  • 100 g rödkål , strimlad
  • 65 g babyspenat
  • 1 knippe salladslök , skivad
  • 2 st vitlöksklyftor

Sås

  • 0.5 dl hoisinsås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 st lime , saften
  • 1 msk agavesirap
  • 3 dl grädde

Topping

  • rostade sesamfrön
  • salladslök , skivad
  • koriander
  • alt. skivad färsk chili

Till servering

  • 4 port nudlar

Instruktioner

Färs

  1. Sätt ugnen på 200C varmluft.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över 0,5 dl rapsolja och sätt in i ugnen. Sätt en timer på 10 minuter, då är det dags att röra om färsen. Kör sedan ca 10 minuter till, den ska dofta nötigt och vara gyllenbrun.
  3. Värm resten av oljan i en panna och tillsätt rödkål, salladslök, babyspenat och vitlök. Fräs detta tills det blir mjukt.
  4. Medan grönsakerna steks kan du blanda såsen. Alla ingredienser utom grädden ska blandas i en skål.
  5. Koka nudlarna efter anvisning och häll sedan ner dessa i grönsaksfräset med sås, färs och grädde. Rör runt alla ingredienseröver lite värme och servera direkt.

Servering

  1. Toppa gärna med rostade sesamfrön (går att köpa färdigt), skivad salladslök, koriander och för den som känner sig vågad – skivad chili.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?