Niclas färsbiffar med rödbetor och brynt smör

Vår ambassadör Niclas Tuomela, bland annat känd från Sveriges Mästerkock, har tagit fram receptet på saftiga somriga färsbiffar. Som serveras med rödlök, dill, brynt smör och färskpotatis. Ett recept du inte vill missa!
4 port
Tid 45 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 1 st gul lök , finhackad
  • 2 st kokta potatisar , riven
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk soja
  • 0,5 dl ströbröd

Tillbehör

  • 1 st rödlök , finhackad
  • 2 st kokta rödbetor , tärnade
  • 1 st kruka dill , finhackad
  • 100 g smör
  • 400 g färskpotatis
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Stek gul lök med vitlök och låt svalna, mixa hälften av färsen och blanda med övriga ingredienser, tänk på att krydda ordentligt. Låt smeten vila ca 15 min.
  • Forma färssmeten till biffar. Stek biffarna tills de når en innertemperatur på 70c, då vet du att dem är färdiga.
  • Koka färskpotatisen i rikligt saltat vatten med lite dill, låt ånga av.
  • Bryn smöret i en stekpanna, vispa hela tiden, strax innan smöret tystnar tillsätt, lök och rödbetor.
  • Lägg upp biff, potatis och toppa med finhackad dill, slå sedan över det brynta smöret med rödbetor och löken och till sist en sista omgång med kryddning.