Mustig kebabgryta

Att laga mat för flera dagar är både tidseffektivt och snällt för plånboken. Den här goda kebabgrytan med kålsallad är perfekt för matlådan.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Kebabgryta

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 500 g krossade tomater
  • dl vatten + buljongtärning t.ex grönsaks
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st gul lök , tunt skivad
  • 1 st röd paprika , strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta , skivad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Kålsallad

  • spetskål eller vitkål , strimlad
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • färsk persilja , hackad
  • salt
  • peppar

Till servering

  • Kokt havreris eller valfritt ris
  • Creme fraiche eller vitlökssås

Instruktioner

Kebabkryta

  1. Stek lök, paprika och vitlök mjuk i olja. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt allt steka en stund till. Ställ åt sidan.
  2. Stek nu vegokebaben i 4-5 miniter i olja eller tills den fått lite färg. Blanda sedan ner grönsaksfräset och rör om.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Salta och peppra efter smak. Låt allt puttra i några minuter, justera evenutellt med mer vätska.

Kålsallad

  1. Blanda den strimlande kålen med olivolja, vinäger och färsk persilja. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera kebabgrytan med nykokt ris, kålsallad och evenutellt en klick creme fraiche eller vitlökssås.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?