Mustig kebabgryta

Att laga mat för flera dagar är både tidseffektivt och snällt för plånboken. Den här goda kebabgrytan med kålsallad är perfekt för matlådan.
4 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Kebabgryta

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 1-2 dl vatten + buljongtärning t.ex grönsaks
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st gul lök , tunt skivad
  • 1 st röd paprika , strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta , skivad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Kålsallad

  • spetskål eller vitkål , strimlad
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • färsk persilja , hackad
  • salt
  • peppar

Till servering

  • Kokt havreris eller valfritt ris
  • Creme fraiche eller vitlökssås

Instruktioner

Kebabkryta

  • Stek lök, paprika och vitlök mjuk i olja. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt allt steka en stund till. Ställ åt sidan.
  • Stek nu vegokebaben i 4-5 miniter i olja eller tills den fått lite färg. Blanda sedan ner grönsaksfräset och rör om.
  • Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Salta och peppra efter smak. Låt allt puttra i några minuter, justera evenutellt med mer vätska.

Kålsallad

  • Blanda den strimlande kålen med olivolja, vinäger och färsk persilja. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  • Servera kebabgrytan med nykokt ris, kålsallad och evenutellt en klick creme fraiche eller vitlökssås.