portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 1 dl rapsolja
  • 1 st gul lök , hackad
  • 200 g champinjoner , skivade
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grönsaksfond
  • 3 msk ketchup
  • salt
  • peppar

Till servering

  • fyra portioner valfri pasta
  • ketchup

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200C varmluft.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över 0,5 dl rapsolja och sätt in i ugnen. Sätt en timer på 10 minuter, då är det dags att röra om färsen. Kör sedan ca 10 minuter till. Den ska dofta nötigt ochvara gyllenbrun.
  3. Värm resten av oljan i en stekpanna och tillsätt gul lök och champinjoner. Fräs detta tills det blir mjukt.
  4. Sätt på pastavatten och koka pasta.
  5. I lök- och svampfräset: tillsätt tomatpuré, vitlök, babyspenat ochsambal oelek, fräs lite till.
  6. Häll ner färsen i pannan samt grädde, crème fraiche, grönsaksfond och ketchup.
  7. Låt allt koka ihop ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med nykokt pasta. Toppa gärna med lite ketchup, ingen prettopasta här inte!

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?