Klara Linds larb

”Jag vet att säger det ofta men det här är en av mina favoriträtter. Massor av lime, citrongräs, chili och färska örter tillsammans med vegansk färs av hela bönor, ärtor och raps.” – Klara Lind

Vill du upptäcka fler recept från skickliga kockar som Klara Lind? Besök vår receptsida!

Svenskodlad vegofärs finns att köpa på utvalda ICA.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt = 400 g)
  • 2 st bananschalottenlök
  • 2 st röda knipplök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citrongräs
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk soja , japansk
  • 2 st lime
  • 0.5 tsk chilipulver , gärna bird eye
  • 30 st myntablad (färska)
  • 1 st kruka koriander
  • olja till stekning
  • salt

Serveringsförslag

  • ris
  • salladsblad
  • gurka

Instruktioner

  1. Börja med att steka färsen i olja på medelhög värme tills den blir krispig. Tar ca 10 min. Smaka av med salt. Låt svalna något.
  2. Under tiden finhackar du alla löksorter, chili och citrongräs. Lägg i en skål tillsammans med lime, zest och saft samt soja.
  3. Häll i färsen, blanda runt och smaka av med mer chili om du vill ha den mer spicy (som jag).
  4. Finhacka koriandern och dra av bladen från myntan. Blanda upp igen och servera på fat.
  5. Jag tycker det är så gott att bara äta det så här. Eller servera med ris, några salladsblad och gurka, kan vara skönt med lite svalka. SÅ, VARSÅGODA ensuperenkel rätt att slänga ihop med mycket smak, perfekt i sommar och låg klimatpåverkan.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?