Vegetariska kebabspett med rostad potatis, grillade grönsaker och löksås

Det här receptet på vegetariska kebabspett har systrarna bakom Instagramkontot Food for inspiration tagit fram. ”Detta är en perfekt vardagsrätt som innehåller relativt få ingredienser som dessutom är prisvärda.” – Klara & Hilda, @food4inspiration.

Se vart du kan köpa vår Svenskodlade Vegokebab på produktsidan. På vår receptsida kan du ta del av fler inspirerande recept med produkter från Färsodlarna.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 550 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 2 st gul lök
  • 1 kg potatis
  • 1 st huvud isberssallad
  • 3 st paprikor
  • 3 dl creme fraîche
  • 1 st citron
  • 1 knippe persilja

Att ha hemma

  • olivolja
  • vitlökspulver
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Skiva potatis i klyftor ochlägg på en plåt, ringla över olivolja och strö på salt. Grilla i ugnen i cirka 30 minuter på 200 grader.
  2. Gör samma sak med isbergssalladen och paprikan och lägg på en annan plåt. Placera under potatiseni ungen.
  3. Skiva och stek löken på medelvärme tills den mjuknar och fått lite färg, låt svalna.
  4. Blanda sedan med creme fraîche och 1 tsk vitlökspulver.
  5. Trä kebaben på ett spett ochstek i rikligt med olja. Vänd försiktigt när du steker så att kebaben intelossnar från spetten.
  6. Servera med färsk persilja och pressa över citronen på de grillade grönsakerna.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?