Kebabspett med löksås

Det här receptet har systrarna bakom Instagramkontot Food for inspiration tagit fram. "Detta är en perfekt vardagsrätt som innehåller relativt fåingredienser som dessutom är prisvärda." - Klara & Hilda, @food4inspiration
4 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 550 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 2 st gul lök
  • 1 kg potatis
  • 1 st huvud isberssallad
  • 3 st paprikor
  • 3 dl creme fraîche
  • 1 st citron
  • 1 knippe persilja

Att ha hemma

  • olivolja
  • vitlökspulver
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Skiva potatis i klyftor ochlägg på en plåt, ringla över olivolja och strö på salt. Grilla i ugnen i cirka 30 minuter på 200 grader.
  • Gör samma sak med isbergssalladen och paprikan och lägg på en annan plåt. Placera under potatiseni ungen.
  • Skiva och stek löken på medelvärme tills den mjuknar och fått lite färg, låt svalna.
  • Blanda sedan med creme fraîche och 1 tsk vitlökspulver.
  • Trä kebaben på ett spett ochstek i rikligt med olja. Vänd försiktigt när du steker så att kebaben intelossnar från spetten.
  • Servera med färsk persilja och pressa över citronen på de grillade grönsakerna.