Kebabsallad med gräslöksaioli

Snabb och smarrig sallad med nystekt Svenskodlad Vegokebab. Serveras med gräslöksaioli. Aiolin kan göras vegansk genom att mixa ner gräslök i växtbaserad aioli.

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

0,74

Kg CO₂e

0,74

Kg CO₂e

Ingredienser

Sallad

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt = 275 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st krispsallad
  • 10 st körsbärstomater (eller valfria tomater)
  • 0.5 st gurka , hyvlad eller skivad
  • 0.5 st silverlök , tunt skivad

Gräslöksaioli

  • 1 st ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 knippe gräslök , hackad
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • dl neutral rapsolja (ej kallpressad)
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • Färsk persilja
  • Pitabröd
  • Picklad rödlök
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

867/207

15 g

1 g

1 g

1 g

9 g

1 g

9 g

Instruktioner

Gräslöksaioli

  1. Börja med aiolin så den får dra till sig. Se till att alla ingredienser är i rumstemperatur. Mixa gärna i en hög smal bunke. Knäck i hela ägget i bunken och tillsätt vitlök, gräslök, vinäger och dijonsenap. Mixa ihop en stund med stavmixer.
  2. Tillsätt oljan under tiden du fortsätter mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Sallad

  1. Fördela krispsalladen i djuptallrikar. Toppa med tomat, gurka, silverlök och picklad rödlök.
  2. Bryn vegokebaben i en stekpanna på medelvärme med ca 2 msk olja i 4–5 min.
  3. Lägg den nystekta kebaben på salladen och ringla över gräslöksaioli. Toppa med färsk persilja. Servera gärna med varma pitabröd.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

867/207

15 g

1 g

1 g

1 g

9 g

1 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?