Julmacka med vegobullar och stuvad grönkål

Pröva vår julmacka med vegobullar och stuvad grönkål, inget smakar så mycket jul som den här mackan! Kombinationen av vörtbröd, krämigt stuvad grönkål, Färsodlarnas krispiga vegobullar och syrligt äpple skapar en smakupplevelse som passar utmärkt i dessa juletider. Receptet är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.

Svenskodlade Vegobullar finns att köpa på Hemköp, Willys, utvalda ICA, Citygross, Coop och Mathem.se.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,29

Kg CO₂e

0,29

Kg CO₂e

Ingredienser

Julkryddade vegobullar

  • 1 pkt Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • 0.5 tsk kryddpeppar , mald
  • olja till stekning
  • ev. lite salt

Stuvad grönkål

  • 200 g grönkål , sköljd och hackad
  • 4 dl havregrädde
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 st skivor vörtbröd
  • äpple , tunt skivat
  • finhackad rödlök
  • finhackad gräslök
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

578/138

7 g

1 g

4 g

1 g

13 g

4 g

5 g

Instruktioner

Stuvad grönkål

  1. Stek kålen i lite olja så att den mörknar i färgen och bryns lätt.
  2. Häll på grädde, salt och peppar. Låt puttra på i några minuter tills du har en krämig grönkålsstuvning.

Julkryddade vegobullar

  1. Stek vegobullarna krispiga i olja och krydda med kryddpeppar på slutet. Salta eventuellt efter smak.

Montering

  1. Stek vörtbrödet i lite olja så att det får fint med färg på båda sidorna.
  2. Toppa vörtbrödet med grönkålsstuvning, vegobullar, äpple, rödlök och gräslök.Avnjut sedan julmacka med vegobullar och stuvad grönkål
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

578/138

7 g

1 g

4 g

1 g

13 g

4 g

5 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?