Julgöttbullar

Uppgradera julbordet med dessa fantastiskt goda och saftiga 0%-köttbullar med julkryddor.
6 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g gräddost riven
  • 70 g svamp riven
  • 1 gul lök hackad
  • 1 msk fond t.ex brynt schalottenlök- eller grönsaksfond
  • 2 st ägg
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 st kokt potatis riven
  • 0,5 tsk kryddpeppar torkad
  • 1 krm kanel torkad
  • 1 krm kryddnejlika torkad
  • 0,5 dl potatismjöl
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Stek hackad lök och svamp i olja tills det mjuknat. Låt svalna.
  • I en bunke: blanda den stekta löken och svampen med Svenskodlad färs och de övriga ingredienserna. Blanda till en jämn smet och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylskåpet minst 10 minuter.
  • Rulla till bullar och stek gyllene i olja och gärna lite smör. Servera på julbordet eller avnjut med till exempel potatis.
    Tips: Låt gärna smeten stå och dra en längre stund. Du kan till och med förbereda kvällen innan. Du kan också rosta bullarna i ugn på 185 grader i ca 10 minuter.
Serveringsförslag: 
På buffébordet